Marija Rudić

 

 

 

 

Zanimanje: telesna psihoterapeutkinja, učiteljica (asistentkinja) pri Centru za integrativni razvoj, praktičarka holističkog plesa i pokreta, TRE provider (Tension & Trauma Releasing Exercises).

Zvanje: licencirana telesna terapeutkinja CIRa (Centar za integrativni razvoj, Hrvatska); članica učiteljskog tima CIR Educa, Holistic dance practicioner (Holistic Dance Institute, Austria), licencirani TRE provider.

Radi: Beograd/Online

Licenca: EABP, TRE licenca, Centar za psihoterapijske studije

Kontakt: telesnoterapijska.praksa@gmail.com

Vrsta usluga:

  • Individualna telesna psihoterapija sa odraslima
  • Radionice holističkog plesa i telesne terapije
  • Grupne i individualne TRE sesije

Jezici koje koristim: srpski, engleski

Moj pristup radu: 

Radim telesno orijentisanu psihoterapiju, vodim cikluse plesnih radionica, samostalno i kroz različite saradnje koje me inspirišu. Držim i grupne i individualne TRE sesije usmerene na redukciju stresa, tenzije i efekata traumatskih iskustava. Duboko verujem da nas ove prakse podržavaju da (rečima Kena Vilbera) „opametimo svoje telo i utelovimo svoj um“. U svoju praksu uključujem rad sa telom, pokretom i svesnošću verujući da nas približavaju osećaju šta znači biti stvarno živ i iz tog mesta šta znači kreirati sopstveni život.

Nastojim da moj rad sa ljudima biva strpljiv, posvećen i nežan, uzemljen u realnost i protkan osećajem smisla. Kroz ples i terapijski rad želim da podržim ljude da se osete dobrodošlima u svom telu i u svetu, da iskuse život sa što manje samoporažavanja i sa jasnoćom pozitivne namere prema sebi.